Fotograf, språkvetare, grafisk formgivare, taxägare, mamma och allmänt WEIRDO. välkommen hit!

Anna Reljanovic

Att fotografera är att bevara historia, att hjälpa minnen etsa sig fast för evigt, och att fotografera hjälper mig att nyanserat uppfatta det försvinnande korta nuet.

Under många år försökte jag förgäves föra dagbok, tills jag insåg att kameran överlägset är mitt bästa sätt att uttrycka mig. När blir man en fotograf? När man får betalt för sitt första jobb? När man gått färdigt en lång utbildning? Eller när man inser att det är det man är, bara? För mig har det varit ungefär som att bli förälder: titeln kom inte automatiskt, men plötsligt så insåg jag att det liksom har blivit livet.

Min professionella bana började som grafisk formgivare, och jag jobbar fortfarande som AD på reklambyrå. Stora industrikunder i all ära, men det som ger näring åt mitt jag är att träffa alla vackra själar jag får möjlighet att fotografera, ofta under deras mest speciella tid i livet. Jag har alltid trott att jag är ganska bra på att vara oberörd, men lik förbannat står jag och gråter i kyrkan varje gång någon sjunger solo för brudparet. I övrigt skrattar jag oftast!

Förutom foto och formgivning känner jag väldigt passionerat för strävhåriga taxar, hembakat bröd, doften av gamla böcker, innehållet i gamla böcker, grapefrukt, sammetslena hästmular, storslagna skogar och bad i havet. Namnet Studio Avant har jag hämtat från min tidigare älskling och stora inspiration till livet: min connemaraponny med samma namn. Studion som namnet hänvisar till är vår underbara natur som omger oss vart man än befinner sig i världen.

Hur hamnade jag här?

"Jag började fotografera för att lära känna naturen. Jag fortsätter för att få Lära känna människAn"

Kontakta mig

100% känsla

Jag skulle nog vilja påstå att jag fotar på 100% känsla. Det är något som bara kommer ur min tanke ut i fingrarna och genom kameran. Vanligtvis kollar jag kanske att horisontlinjen är någorlunda rak, men i övrigt vill jag inte hindras av tekniska rekommendationer och regler. Det som funkar funkar. Så länge jag hittar ljuset så hittar jag hem!

MER OM UPPLEVELSEN

Love Notes

Date:

Från

juli, 2017

Susanne

& Hampus

Proffsig, personlig och tar fantastiska bilder! Anna får en att känna sig naturlig framför kameran och det syns på fotona som förevigades från vårt bröllop. Dessutom jättebra redigering av bilderna och vi uppskattar verkligen att vi fick många bilder. Tack Anna för att du var med på vår dag!