Filosofi

I hela mitt liv har jag strävat efter att omge mig med det som är vackert. Omgivningar, inredning, själar, resmål, konst, ord, historier… Listan är oändlig. Därför känns det naturligt att jag hamnat i fotokonstens värld, där jag får möjlighet att leva med det som får mig att må allra bäst, samtidigt som jag får hjälpa så många härliga människor att fånga händelser och föreviga minnen. Just att frysa tiden är det jag tycker är allra vackrast med fotografering. Det är inte så mycket tekniken kring det som det faktiska minnet fotot bär med sig; oavsett om det är taget med mobilen eller med en stor och dyr digitalkamera. Utrustningen har lite att göra med bildskapande.

Jag tror på tidlösa och klassiska kompositioner. Har du hittat hit är du förmodligen också förälskad i tidlösa kompositioner och porträtt. Det absolut sista ordet jag skulle använda för att beskriva mig själv är ”häftig” och mitt mål är heller inte att ta häftiga och coola bilder. Jag är sentimental. Min tanke är att dessa bilder ska kunna följa med under hela livet, och visas upp många år framöver vare sig det är på ett kylskåp, inramat och upphängt på väggen, en minikopia i plånboken, eller ett helt fotoalbum. Att fotografera är att bevara historia, och att fotografera hjälper mig att nyanserat uppfatta det försvinnande korta nuet. Och på tal om nuet: jag tror hårt på att livet är för kort för att ha tråkigt.

I största mån arbetar jag med naturligt, befintligt ljus eftersom det ger en så äkta känsla i bilderna. Detta medför såklart att man får anpassa tid och plats efter detta underbara ljus, vilket är mer än mödan värd när man ser resultatet.

Jag fotograferar för att det är roligt och min högsta önskan är att ni ska ha roligt tillsammans med mig.

Trends fade, style is forever.

Bilderna på mig är tagen av fantastiska Beatrice Bolmgren, en härlig sensommarkväll i Tylösand.